Verhalen over faalangst door ouders en kinderen
naar het overzicht


hallo allemaal,

Ik kwam vandaag eigenlijk bij toeval op deze site terecht en heb wat verhalen zitten lezen.

En ik merk eindelijk eens dat ik niet de enige ben die faalangst heb. Ik heb eigenlijk mijn hele leven al faalangst (als je eens goed terug kijkt). Ik ben nu 28 jaar en ik kamp soms met grote faalangst periodes, zoals een examen bijvoorbeeld of als ik naar een nieuwe werkgever ga.

Toen ik op de kleuterschool zat (en das heel lang geleden) ging het al niet helemaal goed met mij, ze zagen aan mij dat er wat loos was. Ik ben toen naar heel wat onderzoeken gegaan, op de kleuterschool en ook in ziekenhuizen (kreeg allemaal dopjes op mijn hoofd om te kijken of er niks mis was, dat vergaat ik echt nooit), en op een gegeven moment kwamen ze er toch achter dat ik maar beter naar een lomschool (speciaal onderwijs) kon gaan, omdat daar kleinere klassen waren en waar ik dus ook meer concentratie kon hebben, ik had door alles heel weinig concentratie en sprak heel erg moeilijk.

Maar op deze school heb ik veel geleerd ook dat ik met mijn faalangst om kan gaan. ik heb verschillende trainingen gedaan en allemaal hebben ze een klein beetje geholpen. Zelf ben ik het eigenlijk helemaal zat om het te hebben,want je loopt toch vaak tegen de lamp aan als er iets nieuws is, of als je denkt dat het fout kan gaan.

Zelf ben ik toen ik 16 jaar was een soort van training gaan doen om van van mijn angsten af te komen. ik vond het namelijk verschrikkelijk om voor een groep te staan, of het nou jong of oud was, ik werd echt nat van het zweet en wilde het liefst zo diep mogelijk onder de grond gaan liggen.

Maar ik geef sinds mijn 16e training bij de zwemvereniging waar ik al jaren aan verbonden ben. en dat gaat nu zo goed dat ik zelf al 2x kampioen ben geworden met de waterpolo en het team wat ik training geef.

Ik zou vooral tegen degene willen zeggen die er nog heel erg meezitten GEEF NIET er komt ooit een dag dat het super gaat.

als je wil chatten dan kan iedereen met faalangst mij aanmelden op mantel_jan@hotmail.com

misschien kunnen we dan eens wat meer te weten komen over wat iedereen heeft.naar het overzicht


© 2003 - 2006 Ortho Consult Esch. Alle rechten voorbehouden - disclaimer